Evden Çalışırken Konfor ve Güvenliğinizi Artırma Yolları
Dünya farkı bir süreçten geçerken evden çalışma her geçen gün çalışanların hayatının bir parçası haline gelmiştir. Güvenlik sistemleri gün boyu dışarda olanlar için ne kadar önemliyse evden çalışılan durumlarda da aynı öneme sahiptir. Gün içinde evi kullanan çalışanlar ocak, doğalgaz, elektrik gibi enerji kaynaklarını çok daha sık kullandığından kazaların olma olasılığı da artar. İşyerlerinde kullanılan daha gelişmiş güvenlik sistemleri, iş güvenliği uzmanları ve eğitimli kadro risklere karşı gerekli önlemleri alırken evlerde bu durum daha bireysel çabalara bağlıdır. Ev güvenliği bu anlamda oldukça kritiktir. Sadece çalışanlar değil öğrencilerin de eğitimlerine evden devam ediyor olması evdeki güvenlik ihtiyacını arttırır. Ev ortamında rahat ve konforlu bir çalışma alanı, günlük plan, işleri önceliklendirme gibi konular iş konforunu attırırken farklı alanlara yerleştirilecek alarm sistemleri, otomatik makineler gibi akıllı ev aletleri ev yaşamını güvenli ve kolay hale getirir.
Evlerin Ofis Olarak Kullanılması Güvenlik ve Konfor İhtiyacı Yaratır
Ofislerde iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine uyan masa ve sandalyelerin benzerini evlerde de oluşturmak olası sağlık problemlerinin önüne geçerken işyerindeki çalışma düzenini oluşturmak ise iş performansına olumlu yansır. Bunun yanına ev güvenlik sistemleri ise özellikle mutfak ve banyo gibi her zamankinden sık kullanılan alanlarda önemli role sahiptir. Ayrıca uzaktan çalışma bir yandan da dışarıdan verilen siparişlerle eve gün içinde yabancı insanların da gelmesine sebep olacağından görüntülü diyafon ve ev güvenlik kamerası olası hırsızlık durumlarının önüne geçilmesine yardımcı olur. Evde oluşabilecek düşme, kayma risklerine karşı geliştirilebilecek sistemler özellikle tek başına yaşatan çalışanın sağlığı için önemlidir. Bunun yanında elektrik kaynaklı riskler de evden çalışanların en çok karşılaştığı riskler arasında yer alır. Güvenlik sistemleri kurulumu yaparken gerekli risk değerlendirmesi ve tespitlerinin yapılması riski minimize etmekte işe yarar.
Uzaktan Çalışmanın Ev Yaşamı Üzerindeki Dezavantajları
Uzaktan çalışma her ne kadar ev konforunda olduğu için avantajlı gibi görünse de hem işveren hem de çalışan için dezavantajları vardır. Özellikle güvenlik sistemleri ve cihazları yeterli olmayan evlerin risk değerlendirmesinin yapılması önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yaparak çalışana uygun iş ekipmanları sağlamak işverenin göreviyken çalışan da ev ortamında kendi güvenliğini almaktan sorumludur. Uzaktan çalışmanın riskleri arasında ergonomik ve psikoloji faktörler sayılabilir. Uygun ekipman sağlanamadığında oluşan ergonomik sıkıntılar ayrıca çalışanın iş yük ve tek başına çalışmasının verdiği stresle birleştiğinde hissedilen stres çok daha fazla artar. Bu dezavantajların yanında ev güvenliği sistemleri özellikle yoğun iş temposu sırasında oluşabilecek yangın, su baskını gibi riskleri haber verme konusunda önemlidir. Ayrıca güvenlik kameraları eve giren çıkan yabancıların da kaydını tutar ve ayrıca caydırıcı özelliği vardır.
Evden Çalışmada Konfor ve Güvenliğin Garantilenmesi
Evden çalışanların doğru oturuşu garantileyen koltuk seçimi, doğru masa yüksekliği, masa düzeni, montör mesafesi ve yüksekliği, aydınlatma ve termal konfor gibi konularda standart düzene sahip olması ev konforunu destekleyen noktalardandır. Bunun yanında çalışma süreleri ve molaların da iş yerinde olduğu şekilde uygulanması ve düzenli yapılan egzersizler hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa iyi gelir. Bunun yanında çalışma alanında yangın ve havalandırmanın yanında kayma düşme, takılma gibi ev kazalarına yol açacak faktörlerin olmaması, elektrik kanyaklarının güvenliğinin alınmış olması ve ev güvenlik alarm sistemleri gibi sistemlerinin çalışır durumda olması evden çalışmada konfor ve güvenliği garantiler. Özellikle evden çalışmanın sürekli hale geldiği durumlarda hem işverenlerin hem de çalışanların verimli çalışmayı sağlamak için farklı sorumlulukları vardır. İşveren gerekli ekipmanları sağlayarak ergonomik çalışma ortamı sunarken çalışanlarda kendi çalışma düzenlerini kurarak performanslarını yüksek tutmayı vadederler. Evlerde etkin rol oynayan ev güvenlik sistemleri tavsiye konusunda bilgi almak için Kale Alarm ile iletişime geçebilirsiniz.
Ev Güvenliği Nasıl Artırılır?
Kamera gibi hem görüntü alan hem de kayıt yapabilen harekete duyarlı görüntü sistemlerinin yanında kapı ve pencerelere yerleştirilen manyetik kontaklar, yangın ve duman detektörü gibi sistemler ve hırsız alarm sistemleriyle ev güvenliği arttırılır.
Ev Güvenliği İçin İdeal Güvenlik Sistemleri Nelerdir?
Ev güvenliği için ideal güvenlik sistemleri arasında kablolu kablosuz alarm sistemler, kamera ve detektörler sayılabilir.
Ev Güvenliği İçin Risk Analizi Neden Önemlidir?
Ev güvenliği için risk analizi yapmak alanların risk sınıfını tespit ederek ona göre güvenlik sistemi kurmaya yarar